Boszis tök

mehr lesen

Meglepi minta életre kel :)

Itt találod a meglepi minta utolsó fázisát a pofi, fülek, leírását. Illetve ha lányos verzióra készültél, akkor egy ballerina  szoknya elkészítésének a lépéseit. Hogy a fiúk se maradjanak ki, itt egy csokornyakkendő leírása is. :)

 

Igazából ezt a mintát csak elkezdtem macinak, majd ahogy a tesztfigurák születtek,úgy alakultak át más állattá főleg a fejemben, merthogy időm még mindig nincs túl sok :D

Két változatot írok le, de még bővülni fog a lista.

 

 

mehr lesen

Puha mackó

Igazán ölelgetnivaló mackó született nálam a napkban. 42 cm - 3 gombolyag puha bolyhos fonalat fogyasztott el majdnem teljesen (izgultam is, hogy kitartson) 

 

Az eredeti minta Samyelinin blogján található , magyarul Borga Facebookos csoportjában, egy online közös horgolás keretein belül lehet meghorgolni  :)

 

Nem kell megijedni: a fonal nem harap, csak egy kicsit hozzá kell szokni. El kell engednünk azt, hogy minden sorban minden szem passzoljon, és csukott szemmel is meg lehet horgolni - a szemeket úgysem látni :D

 

fonalak: 

szürke: 3x "Tedi" strickgarn Insa (85m/50g)

fehér: Rico teddy aran + Katia Montecarlo

mehr lesen

Megzabálna

mascheneulesue baby spieluhr

Mindig is akartam egy ilyen bálnát... csak eddig nem tudtam róla :D

 

Hirtelen felindulásból elkövetett horgolás volt egy éjjeli órában, ma reggel már csak össze kellett varrni.

mehr lesen

Tüsi a sündisznócska

Első látásra imádat! Nagyon jól eltalált kis süni, zabálnivalő pofival, hatalmas tappanccsal :) 

A minta Bernáth Csilla (KreáCIcÓ) alkotása, a Fonalparadicsom honlapján megvásárolható.

(itt olvasható egy mintabetekintő cikk)

 

Imádtam készíteni, gyorsan kész lett a tüskeborításig :D Itt ugyanis minden egyes sort újra kellett horgolnom. Egyszerűen nem figyeltem de a végére már belerázódtam. Kész lett és alig vártam, hogy összeállítsam a kis sünit. 

Bátran ajánlom mindenkinek, kezdjen bele, nem lehet nem szeretni :) 

 

Fonalak: 

test: Drops Safran (bézs 21)

póló: Gombolyda Guru (piros 7288)

S&S Limone (koralle 103)

Tüskeborítás Catania (csokibarna  162)

2-es tűvel 10 cm magas lett ülve.

mehr lesen

Gülüszem zsiri

Egy újabb fordítás, ezúttal vietnámiról, az eredeti minta itt: 

Len Lẻn Lèn Len

Van egy báránytesója is, ő is tervben van :D 

 

Ha jól számolom 21 alkatrészből áll, aki nem szereti a varrást, annak nem ajánlom... Nekem is kicsit elegem lett belőle. Varrás közben rájöttem arra is, hogy miért nem használtam eddig ezt a sárga fonalat: tökéletes rántotta színe van... ennek a zsiráfnak jól áll, lehet a maradék fonalból is zsiráfok születnek majd.

 

 

mehr lesen

Kiscsacsi részlet

Egy beszélgetés után - lehet horgolni gyerekek mellett (ha hagyják :D ) - új lendületet vett a Kiscsacsi projektem. Kihívás: egy szobában az ébren lévő gyerekek mellett nekiláttam egy doboznyi kiscsacsi alkatrésznek.

2,5 éve húzódik, és szegény feje már régóta vár a többi részére. Tervezem, nem mintát olvasok, bontok-horgolok. Most épp azt, ami a dobozban van, csak a fej és a lapát fülek maradnak. Újratervezés, mert nem áll a lábán...

mehr lesen

Akim, a Husky

Nos a kedvenc orosz oldalam "Husky kutyusa", Robin a bullterrier tesója:  Akim. Persze lányos színekben, ami így utólag annyira mégsem tetszik. A huskynak jól áll a szürke, fekete, kék, a többi színnel már valahogy nem az igazi  :)

A tervezője Anna Lavrentyeva (remélem jól írom, mert a bullterriernél más név volt :/ ) imádom a munkáját . Eredeti minta itt. 

 

Aránylag gyorsan meghorgolható kutya, csak a kezeivel kell szenvedni :D pár részletet hozok, én hogyan horgoltam. (Általában sötét van amikor horgolni jut időm, sötét képek lettek, de azthiszem a lényeg látszik )

mehr lesen