Mirr murr és Oriza Triznyák

Könyvjelzőből lassan soha nem elég :)

Mirr Murr és Oriza Triznyák is elkészült. A mintájuk ingyenesen elérhető a Facebook oldalamon .

mehr lesen

Nyuszis dekoráció

Eljött az utolsó nap a húsvéti #horgoloangyalok 3. részét elhozta nektek Helga a Helga's eco design környezettudatos alkotója.

 

Bobbiny zsinórfonallal dolgozott, ami újrahasznosított pamutból készül. Ha Helga oldalát követitek nem csak horgolással kapcsolatban kaphattok új ötletet, hanem a környezettudatos életmódhoz is tippeket, információkat.

Számomra is fontos, bár hajlamos vagyok lazábban venni. Pedig a változás nálunk kezdődik, az otthonunkban, hogy odafigyelünk arra, hogy ne pazaroljunk és amit csak lehet újra hasznosítunk.

 

Szóval egy különleges fonal egy különleges technikával horgolva a mai #horgoloangyalok ajándék. Helga lépésről-lépésre mutatja be hogyan készül egy ilyen fali dekoráció a tervezéstől a fotózásig, hogy nektek könnyebb legyen akár a saját ízlésetekre formálni.

mehr lesen

Nyuszifüles bármitartó

2019 - húsvéti #horgoloangyalok 2. rész

mehr lesen

Zokninyuszi

horgoloangyalok boogID amigurumi boog crochet bunny free pattern amigurumi sockenhase ostern easter rabbit egyszerű húsvéti nyuszi ingyenes horgolás minta leírás
mehr lesen

Horgoloangyalok

 Szentesi Eszter a Bármitartó megálmodója tavaly Karácsony előtt útnak indított egy horgolós sorozatot. Egy olyan sorozatot, amelyben horgolós blogolók mutatkozhatnak be, egyszerű, ötletes horgolásokkal.

Az ünnepek előtt szerintem nagy sikere volt, mert a leírások alapján gyors apró ajándékok, lakásdekorációk is még időben  elkészülhettek Karácsonyra.

 

Ezen az oldalon összegyűjtöttem az eddig megjelent ingyenes mintákat ( képekre kattintva megnyílik a leírás)

mehr lesen

Zipzipdreams nyuszik

lolly bunny zipzipdreams amigurumi crochet rabbit hase gehäkelt horgolt nyuszi
Pattern - Zipzipdreams: Lolly the little Bunny

Már tavaly megvettem a mintáját és a nagy húsvéti nyuszi - láz most ért el.

Amikor elkészültem az első darabbal, el sem hittem mennyire aranyos nyuszi lett. Imádom, a minta követhető, pontos, élveztem horgolni.

 

Minta: Zipzipdreams Lolly the little Bunny

 

 

mehr lesen

Samu a kiscsacsi

Horgolt Samu a kiscsacsi amigurumi mintaleírás Mirr-murr

 

Amikor elkezdtem nem is gondoltam hogy ez lesz a vége :) A nagyméretű csacsi született meg először. Az első képet 2016-ban készítettem róla, szerencsémre jegyzeteltem :D

 

Az alábbi összefoglaló a csacsik születéséről szól. Szeretném bemutatni, hogy egy-egy figura mintatervezése mögött nem csak annyi van hogy : leülök, meghorgolom és leírom. 

mehr lesen

Bohóc kulcstartó - CAL

Ez a kis bohóc kulcstartó egy hivatásos bohócdoki kabalája lett karácsonykor. A megrendelő egy meglévő mintát kért (Mr.Luiwood bohóca) , viszont kabalának, kulcstartónak meglehetősen nagy lett volna. 

Mivel vékonyabb fonalaim nem voltak épp kéznél, ezért inkáb újraterveztem a kép alapján. Lekicsinyítettem, Catania tipusú fonalhoz, megtartva a főbb jellemvonásait. 

 

Kicsit a sajátom is lett, hiába másoltam. Most ez a minta lesz a meglepetésem a Facebook csoportom megnyitója alkalmából, egy CAL keretén belül.

 

mehr lesen

Minden hónapban egy maci

Lilleliis indított útnak egy jó kis kihívást. Bár januárra sokmindent terveztem, és rengeteg futó projektem van, ezt nem tudtam kihagyni :)

 

Adott egy maciminta Treasure the Teddy, és ehhez minden hónapban ad lilleliis egy kis hangulat inspirációt.

 

Ide fogom gyűjteni a macikat és reményeim szerint év végén 12 macit indíthatok majd útnak adományként.

 

A kihívás részletei itt találhatóak Lilleliis oldalán.

mehr lesen