Megzabálna

mascheneulesue baby spieluhr

Mindig is akartam egy ilyen bálnát... csak eddig nem tudtam róla :D

 

Hirtelen felindulásból elkövetett horgolás volt egy éjjeli órában, ma reggel már csak össze kellett varrni.

mehr lesen

Tüsi a sündisznócska

Első látásra imádat! Nagyon jól eltalált kis süni, zabálnivalő pofival, hatalmas tappanccsal :) 

A minta Bernáth Csilla (KreáCIcÓ) alkotása, a Fonalparadicsom honlapján megvásárolható.

(itt olvasható egy mintabetekintő cikk)

 

Imádtam készíteni, gyorsan kész lett a tüskeborításig :D Itt ugyanis minden egyes sort újra kellett horgolnom. Egyszerűen nem figyeltem de a végére már belerázódtam. Kész lett és alig vártam, hogy összeállítsam a kis sünit. 

Bátran ajánlom mindenkinek, kezdjen bele, nem lehet nem szeretni :) 

 

Fonalak: 

test: Drops Safran (bézs 21)

póló: Gombolyda Guru (piros 7288)

S&S Limone (koralle 103)

Tüskeborítás Catania (csokibarna  162)

2-es tűvel 10 cm magas lett ülve.

mehr lesen

Gülüszem zsiri

Egy újabb fordítás, ezúttal vietnámiról, az eredeti minta itt: 

Len Lẻn Lèn Len

Van egy báránytesója is, ő is tervben van :D 

 

Ha jól számolom 21 alkatrészből áll, aki nem szereti a varrást, annak nem ajánlom... Nekem is kicsit elegem lett belőle. Varrás közben rájöttem arra is, hogy miért nem használtam eddig ezt a sárga fonalat: tökéletes rántotta színe van... ennek a zsiráfnak jól áll, lehet a maradék fonalból is zsiráfok születnek majd.

 

 

mehr lesen

Kiscsacsi részlet

Egy beszélgetés után - lehet horgolni gyerekek mellett (ha hagyják :D ) - új lendületet vett a Kiscsacsi projektem. Kihívás: egy szobában az ébren lévő gyerekek mellett nekiláttam egy doboznyi kiscsacsi alkatrésznek.

2,5 éve húzódik, és szegény feje már régóta vár a többi részére. Tervezem, nem mintát olvasok, bontok-horgolok. Most épp azt, ami a dobozban van, csak a fej és a lapát fülek maradnak. Újratervezés, mert nem áll a lábán...

mehr lesen

Akim, a Husky

Nos a kedvenc orosz oldalam "Husky kutyusa", Robin a bullterrier tesója:  Akim. Persze lányos színekben, ami így utólag annyira mégsem tetszik. A huskynak jól áll a szürke, fekete, kék, a többi színnel már valahogy nem az igazi  :)

A tervezője Anna Lavrentyeva (remélem jól írom, mert a bullterriernél más név volt :/ ) imádom a munkáját . Eredeti minta itt. 

 

Aránylag gyorsan meghorgolható kutya, csak a kezeivel kell szenvedni :D pár részletet hozok, én hogyan horgoltam. (Általában sötét van amikor horgolni jut időm, sötét képek lettek, de azthiszem a lényeg látszik )

mehr lesen

Cuki zümi

 

Ellenállhatatlan :) Amikor megláttam tudtam, hogy meg kell csinálni.  Sokkal nagyobb lett, mint gondoltam, és jóval macerásabb, de imádtam készíteni.

 

Knottellaa tervezte, és 3 részes videóban tette közkinccsé.. arabul. Nah szerencsémre erről a videóról készült egy angol leírás (Papillon en papier oldalán)  :D innen már csak egy lépés volt hogy elkészüljön a magyar fordítás :)

mehr lesen

Robin a bullterrier

Imádom!  :) Jeiana Johanssen munkái (http://world-hmade.ru/index.php) mind nagyon édesek, ő itt különösen megfogott. A minta végén van egy husky is... talán megpróbálom képről meghorgolni.

 

Elkészítettem, közben le is fordítottam a mintát.

Nem, nem tudok oroszul, és nem is tanultam, egy kis idő és egy online szótár kellett hozzá. Amit nem értettem így sem azt a készítése közben kiegészítettem. Szerintem meghorgolható "fordítás" lett belőle. 

mehr lesen

Harangvirág babaszett

baby photography set girl bluebell
Harangvirág fotós szett
mehr lesen

Husky kulcstartó

Kb 9 cm-es apró kutyás amigurumi kulcstartó. Az elsőt ajándékba készítettem, a másodikat a lányomnak, mert elengedte az ajándéknak szánt kutyát :)


Download
Letölthető leírás, bár lehetnek még benne hibák
husky boogID.pdf
Adobe Acrobat Dokument 825.8 KB

mehr lesen