Bohóc kulcstartó - CAL

Ez a kis bohóc kulcstartó egy hivatásos bohócdoki kabalája lett karácsonykor. A megrendelő egy meglévő mintát kért (Mr.Luiwood bohóca) , viszont kabalának, kulcstartónak meglehetősen nagy lett volna. 

Mivel vékonyabb fonalaim nem voltak épp kéznél, ezért inkáb újraterveztem a kép alapján. Lekicsinyítettem, Catania tipusú fonalhoz, megtartva a főbb jellemvonásait. 

 

Kicsit a sajátom is lett, hiába másoltam. Most ez a minta lesz a meglepetésem a Facebook csoportom megnyitója alkalmából, egy CAL keretén belül.

 

mehr lesen

Minden hónapban egy maci

Lilleliis indított útnak egy jó kis kihívást. Bár januárra sokmindent terveztem, és rengeteg futó projektem van, ezt nem tudtam kihagyni :)

 

Adott egy maciminta Treasure the Teddy, és ehhez minden hónapban ad lilleliis egy kis hangulat inspirációt.

 

Ide fogom gyűjteni a macikat és reményeim szerint év végén 12 macit indíthatok majd útnak adományként.

 

A kihívás részletei itt találhatóak Lilleliis oldalán.

mehr lesen

Zizi a zebra

Samu a kiscsacsi horgolás minta amigurumi crochet pattern
Zizi zebra amigurumi és Samu a kiscsacsi
mehr lesen

Amigurumi tűnemez díszítéssel

 

Sokat gondolkoztam azon milyen legyen a Kiscsacsi "tetkója". Előszor horgoltam virágokat és egyéb formákat - nem tetszett, majd amikor a füle kész lett, kihímeztem - nagyon nem tetszett. Sőt utáltam, mert nem haladtam vele, nem lett olyan amilyennek elképzeltem - nem tudok hímezni. Tűnemezelni sem tudok, de kipróbáltam és nagyon bejött. 

 

Mivel nagyon sokan kérdeztétek, hogyan csináltam és videóra még mindig nem volt időm, így most egy képes leírást készítettem.

 

Nem vagyok a tűnemezelésben profi, a Kiscsacsin vettem először a kezembe ilyen tűt - el is tört 6-7 db... Szóval aki belevág minimum 10 db-ot vegyen :D

mehr lesen

Rumini könyvjelző

crochet bookmark Rumini mouse
Rumini horgolt könyvjelző

Rumini a hajósinas kisegér, igazi kis bajkeverő, minden történet hőse Berg Judit könyveiben . Kálmán Anna illusztrációjának a huncut mosolyát talán sikerült erre a könyvjelzőre varázsolni. 

Minden egyes esti mese közben a nagylányom a kezében fogja és mosolyogva nézi :)

Már ezért megérte megcsinálni. Leírtam a mintáját, nem lett túl egyszerű, nem is bonyolult.

 

mehr lesen

Witches pumpkin

halloween witches pumpkin crochet amigurumi free pattern - boogID
Witches pumpkin - free pattern
mehr lesen

Boszis tök

mehr lesen

Meglepi minta életre kel :)

Itt találod a meglepi minta utolsó fázisát a pofi, fülek, leírását. Illetve ha lányos verzióra készültél, akkor egy ballerina  szoknya elkészítésének a lépéseit. Hogy a fiúk se maradjanak ki, itt egy csokornyakkendő leírása is. :)

 

Igazából ezt a mintát csak elkezdtem macinak, majd ahogy a tesztfigurák születtek,úgy alakultak át más állattá főleg a fejemben, merthogy időm még mindig nincs túl sok :D

Két változatot írok le, de még bővülni fog a lista.

 

 

mehr lesen