· 

Bohóc kulcstartó - CAL

Ez a kis bohóc kulcstartó egy hivatásos bohócdoki kabalája lett karácsonykor. A megrendelő egy meglévő mintát kért (Mr.Luiwood bohóca) , viszont kabalának, kulcstartónak meglehetősen nagy lett volna. 

Mivel vékonyabb fonalaim nem voltak épp kéznél, ezért inkáb újraterveztem a kép alapján. Lekicsinyítettem, Catania tipusú fonalhoz, megtartva a főbb jellemvonásait. 

 

Kicsit a sajátom is lett, hiába másoltam. Most ez a minta lesz a meglepetésem a Facebook csoportom megnyitója alkalmából, egy CAL keretén belül.

 

CAL - mi is ez?

CAL a Crochet Along rövidítése, ami elég bénán hangzik magyarra fordítva.. de a lényeg hogy egy adott mintát részletekben kapsz meg (honlapon, csoportban, bárhol). A kihívás abban rejlik, hogy tudod-e tartani a tempót, és a többiekkel haladni. Egyfajta közös horgolás. 

Ennek a tipusú eseménynek van egy olyan verziója is, ahol nem tudod mi lesz a vége, csak az adott részleteket ismered meg (MCAL - Mystery Crochet Along) . Azthiszem ez az izgalmasabb :)

Érdemes a tervezőket követni, mert időnként indítanak ilyen akciókat. Előfordul, hogy ezek a minták csak az esemény idejéig ingyenesek .

Részletek:

A minta első részletét február elsején, a csoport fájlokhoz fogom feltölteni.

Hogy legyen benne egy kis izgalom is:

 

csak azoknak küldöm el a következő részletet üzenetben, akik 10 napon belül meg is horgolják az első részt ;) 

És így tovább, egyéni haladási idővel. Ha megkapom az elkészült darab képét, maximum egy napon belül küldöm a következő mintarészt. A továbbiakban nincs határidő :)

 

Egyelőre a mintát egészben nem tervezem kiadni. Ha valaki szeretné, akkor itt az alkalom! Kis mennyiségű fonalmaradékból megoldható - bármilyen színben (nem kell ragaszkodni a minta színeihez)

 

Szóval a határidő: 2019. február 10. éjfél :)

Tik-tak :D 

 

 A határidő már lejárt, a minta nem lesz elérhető a jövőben.

 

CAL - vége

A vége akkor lesz, ha mindenki befejezte :) Addigra -  egy korábban tett igéretemhez híven - az eredeti mintát is meghorgolom.

Hmmm.. Kihívás 2:  Vajon lesz, aki hamarabb meghorgolja a kulcstartót, mint én a nagy bohócot? :D (5 futó projektem van, emellett 2 kisgyerek...  nem leszek gyors :D )

- Update: hát ezt a kihívást elbuktam, alig kezdtem el a nagy bohócot, az egyik jelentkező már 2 kicsit meg is horgolt :D