Anya! Csinálj nekem ebből táskát..

A kisvakond tarisznya

Előszedem a varrógépem, ritka alkalom, mert sok aprósággal jár. Egy nagy oldaltáskát tervezek, szépen előkészítek mindent, talán lesz egy pici időm varrni, mielőtt túl késő lesz. Apa itthon van, a gyerekkel ellesz... Gondoltam én :D

Épp leülök, egyméterke lánykám egy darabka kordnadrág rongyot lóbálva fut hozzám és tágra nyílt, lelkes kék szemeivel kér egy táskát. Mondhattam volna nemet? :) Naugye!


mehr lesen 0 Kommentare

Kapucnis poncsó

mehr lesen 0 Kommentare

Repülő

amigurumi aeroplane repülő repcsi flugzeug plane gehäkelt crochet
Repülünk

Úgy adódott, hogy repülnöm kellett (volna, mert lekéstük), de hogy az itthon maradó lányomnak is kézzelfogható legyen ez, csináltam hát egy horgolt repülőt :) (tervezett) Indulás előtti éjszakán vele aludt el. Ám kisebb csalódás volt számára, hogy nem tudott beleülni, sebaj majd a kis-kedvence repülhet vele. Ilyen egyszerű ez.

mehr lesen 0 Kommentare

Tacsi párna

Szunyókáló tacsi párna olvasáshoz, pihenéshez. Jóllakott dagi tacsi lett belőle, hogy kényelmes legyen. Ismét kombináltam a horgolást a varrással, egyszerű formák alkotta kis lustaság lett belőle :)


mehr lesen 0 Kommentare

Bájos nyuszi amigurumi - fordítás

Kisnyuszi ruhában

Magyar készítők az oldal alján található képre kattintva érhetők el.

Az angol leírás itt található az amigurumi.today oldalán. 

 

 

A leírás alapján a felhasznált anyagokkal kb. 27-28 cm magas lesz a fülekkel együtt.

 

Segítség a horgoláshoz képekkel (pl. fogyasztás, magic ring)

 

Download
Letölthető itt:
Bájos kisnyuszi-magyar.pdf
Adobe Acrobat Dokument 787.5 KB

Képek forrása: amigurumi today

Szeretem megkeresni az eredeti forrást, ezt a mintát TATIANA MAKAROVA készítette:

eredeti orosz minta leírás


mehr lesen 0 Kommentare

Tulipányusz - avagy a kutyanyúl :)

Tulipán nyúl amigurumi boog
Tulipányusz

Több mint egy éve készült Grafit, akit ajándékba adtam. Leírást, jegyzetet nem is nagyon készítettem hozzá. kezeit lábait egymáshoz méregetve "kábé jó lesz" alapon készítettem. Már bánom, mert nem sikerült reprodukálnom, még most sem :) Viszont megszületett a kutyanyúl :) Most jegyzeteltem mindent, bár nem ez lett a legjobb mintaleírásom, majd alakul még.

 

Szükséges anyagok:

2-3 as fonal (esetleg két színben- összesen kb 70g)
A szemeknek biztonsági szem vagy akár hímezni is lehet
töltőanyag

mehr lesen 0 Kommentare

Minimaci

bär bear amigurumi häkeln boog ID
minimaci amigurumi

Minimaci a macis babaszetthez. Először az amigurumi today oldalán találkoztam vele, és nem tartom "fairnek", hogy az eredeti designert fel sem tüntetik.

Ismét kutakodtam, kép alapján meg is lett a készítő, és nagyon cuki amigurumikat készít - őt  jelölöm meg forrásnak, bár a mintát nála nem találtam meg.  Maria Bildyakova (ByMarieSmthred) 

Minimális változtatást csináltam rajta, mert a lábak összehorgolása nem sikerült ugyanúgy, de ezt majd annál a résznél jelzem is. :)

mehr lesen

Husky kulcstartó

Kb 9 cm-es apró kutyás amigurumi kulcstartó. Az elsőt ajándékba készítettem, a másodikat a lányomnak, mert elengedte az ajándéknak szánt kutyát :)


Download
Letölthető leírás, bár lehetnek még benne hibák
husky boogID.pdf
Adobe Acrobat Dokument 825.8 KB

mehr lesen

Robin a bullterrier

Imádom!  :) Jeiana Johanssen munkái (http://world-hmade.ru/index.php) mind nagyon édesek, ő itt különösen megfogott. A minta végén van egy husky is... talán megpróbálom képről meghorgolni.

 

Elkészítettem, közben le is fordítottam a mintát.

Nem, nem tudok oroszul, és nem is tanultam, egy kis idő és egy online szótár kellett hozzá. Amit nem értettem így sem azt a készítése közben kiegészítettem. Szerintem meghorgolható "fordítás" lett belőle. 

mehr lesen