· 

ÚjrahasznosuLÓ

Majdnem teljes újrahasznosítás eredménye ez a paci. Rég varrtam, és hiányzott már. Plusz a horgolásból megmaradt max fél méteres fonaldarabkák csak gyűltek. Hát lett belőlük szép sörény :)) .. egy kis töltelék...

 

Már régóta szerettem volna megcsinálni, de nem volt jó sehogysem a szabásmintám. Lett egy kis időm végre rajzolgatni, a varrást megtervezni. Ez alapján dolgoztam

 

Download
Itt letölthető az általam rajzolt változat:
paci szabásminta.pdf
Adobe Acrobat Dokument 803.2 KB

Felhasznált anyagok

Használt kordnadrág, vegyes töltelék (cérna, anyag, fonaldarabokkalkevert szilikonos töltelék), Fonalak minden hosszúságban, amiket igyekeztem harmonizáló színekben összeválogatni (még jó hogy volt miből :D ) A varrásnál is a rég használt orsóimat, cérnáimat szedtem elő. Élveztem csinálni, első ilyen vállalkozásom volt, de nem az utolsó. Remekül mutatna szerintem farmerból is (a következőt abból készítem fiús színekkel. )

Folyamat

recycling horse sewing
Gépi varrás első fázis: test - fülek - sörény

A darabokat összevarrtam, a hasánál kezdtem, végig a lábszáraknál. Utána a nyak-fej-fülek, közben beletuszkoltam a sörényét is :) kicsit nehéz volt hogy minden a helyén legyen. a fenekénél hagytam helyet a kifordításhoz.

recyclig horse sewing
Kifordítás után egy kis sörény igazítás
Paci Pata
Paci Pata

A patákat direkt fordítva varrtam, hogy stabilabban álljon, de előtte a lábakat jól kitömtem, később elég macerás lett volna. A varrás után kirojtoztam az anyagot :)

 

Ezután töltöttem fel a fenekén keresztül a fejét, testét jó tömören, hogy megálljon  alábán. Végül a  farkával együtt kézzel bevarrtam a nyílást. 

 

Nem túl bonyolult, és annyira nem is időigényes, de szerintem nagyon mutatós, és jópofa paci lett belőle :)

 


boogID - újrahasznosító varrás