· 

Puha mackó

Igazán ölelgetnivaló mackó született nálam a napkban. 42 cm - 3 gombolyag puha bolyhos fonalat fogyasztott el majdnem teljesen (izgultam is, hogy kitartson) 

 

Az eredeti minta Samyelinin blogján található , magyarul Borga Facebookos csoportjában, egy online közös horgolás keretein belül lehet meghorgolni  :)

 

Nem kell megijedni: a fonal nem harap, csak egy kicsit hozzá kell szokni. El kell engednünk azt, hogy minden sorban minden szem passzoljon, és csukott szemmel is meg lehet horgolni - a szemeket úgysem látni :D

 

fonalak: 

szürke: 3x "Tedi" strickgarn Insa (85m/50g)

fehér: Rico teddy aran + Katia Montecarlo

Tippek a fonal horgolásához

Többféleképp lehet nekiállni, kinek melyik áll kézre/szemre, próbálgatni kell 

 

💫 Vakon - minden segítség nélkül, kb a szemekbe öltve, kb szaporítva , egy vagy két hurokba :) Így lesz a legpuhább de a legpontatlanabb, az szinte biztos :D

 

💫 Vékony, hasonló színű vezetőszállal összefogva. Dupla anyag, jobban kivehetőek a szemek, pontosabb a horgolás. Viszont jó vastag lesz, tömörebb, kevesebb puha szál kerül ki.

 

💫 Először sima fonallal meghorgolni a macit csak a belső hurkokba öltve, majd a szőrössel a külső hurkokba, akár kúszószemekkel horgolni. Dupla anyag, dupla munka, és kicsit csíkos lesz a végeredmény.

 

Nálam a legnehezebb rész a Magic ring készítése: a szálak miatt nem lehet megszorítani a csomót, akad és szakad. Erre azt találtam ki, hogy csak a MR-et csinálom sima vékony fonallal, nagy tűmérettel, utána kezdem el a szőrössel (magában, de hozzá is lehet fogni a kezdő fonalat).

 

Sorjelölő! Mindenképp érdemes használni egy elütő színű fonalat - nyomonkövethetőek a sorok. Sima szemjelölőket is lehet használni mellette mondjuk minden 10-15. szemnél, hogy minél pontosabban lehessen követni a szemszámokat.Puha nyuszi

Zipzipdreams lolly Bunny crochet häkeln boogID amigurumi
Zipzip dreams nyuszi bolyhos fonalból

Azóta elkészült ugyanebből a fonalból egy puha nyuszi is - Zipzipdreams nyuszi mintája alapján (36 cm lett)

 

Többi nyuszikép itt


Puha mackó 2.0 :) Ki kellett próbálnom egy ötletet a "Közös horgolásaink" Facebook csoportból. Müller Mercédesz felvetette, mi lenne, ha ilyen simogatós flitter kerülne egy amigurumira. Hát ez lett belőle :)

 

Ilyen flitteres párnát vettem hozzá, kivágtam formára és egy fehér filc alapra rávarrtam. Nem volt egyszerű, mert az anyag amin a flitterek vannak, nagyon foszlik, a cérna folyton beleakadt a kis csillogós korongokba.

 

 

A tappancsait is ilyen dísszel gondoltam el, de nem lettek egyformák akárhogy próbálkoztam, ráadásul aránytalanul kicsi lett a lába valamiért. 

A szürke macihoz képest annyit változtattam, hogy ez már kisebb tűvel készült (2,5-3 mm). Jobb tartása lett, de még mindig pihepuha mackó :),,Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne." 

 

Jót nevettem ezen az idézeten, hát ezért horgolok csomózok varrok mindent össze, ami eszembe jut, hogy máshol ne kelljen :)