· 

Puha mackó

Igazán ölelgetnivaló mackó született nálam a napkban. 42 cm - 3 gombolyag puha bolyhos fonalat fogyasztott el majdnem teljesen (izgultam is, hogy kitartson) 

 

Az eredeti minta Samyelinin blogján található , magyarul Borga Facebookos csoportjában, egy online közös horgolás keretein belül lehet meghorgolni  :)

 

Nem kell megijedni: a fonal nem harap, csak egy kicsit hozzá kell szokni. El kell engednünk azt, hogy minden sorban minden szem passzoljon, és csukott szemmel is meg lehet horgolni - a szemeket úgysem látni :D

 

fonalak: 

szürke: 3x "Tedi" strickgarn Insa (85m/50g)

fehér: Rico teddy aran + Katia Montecarlo

Tippek a fonal horgolásához

Többféleképp lehet nekiállni, kinek melyik áll kézre/szemre, próbálgatni kell 

 

💫 Vakon - minden segítség nélkül, kb a szemekbe öltve, kb szaporítva , egy vagy két hurokba :) Így lesz a legpuhább de a legpontatlanabb, az szinte biztos :D

 

💫 Vékony, hasonló színű vezetőszállal összefogva. Dupla anyag, jobban kivehetőek a szemek, pontosabb a horgolás. Viszont jó vastag lesz, tömörebb, kevesebb puha szál kerül ki.

 

💫 Először sima fonallal meghorgolni a macit csak a belső hurkokba öltve, majd a szőrössel a külső hurkokba, akár kúszószemekkel horgolni. Dupla anyag, dupla munka, és kicsit csíkos lesz a végeredmény.

 

Nálam a legnehezebb rész a Magic ring készítése: a szálak miatt nem lehet megszorítani a csomót, akad és szakad. Erre azt találtam ki, hogy csak a MR-et csinálom sima vékony fonallal, nagy tűmérettel, utána kezdem el a szőrössel (magában, de hozzá is lehet fogni a kezdő fonalat).

 

Sorjelölő! Mindenképp érdemes használni egy elütő színű fonalat - nyomonkövethetőek a sorok. Sima szemjelölőket is lehet használni mellette mondjuk minden 10-15. szemnél, hogy minél pontosabban lehessen követni a szemszámokat.Puha nyuszi

Zipzipdreams lolly Bunny crochet häkeln boogID amigurumi
Zipzip dreams nyuszi bolyhos fonalból

Azóta elkészült ugyanebből a fonalból egy puha nyuszi is - Zipzipdreams nyuszi mintája alapján (36 cm lett)

 

Többi nyuszikép itt


Puha mackó 2.0 :) Ki kellett próbálnom egy ötletet a "Közös horgolásaink" Facebook csoportból. Müller Mercédesz felvetette, mi lenne, ha ilyen simogatós flitter kerülne egy amigurumira. Hát ez lett belőle :)

 

Ilyen flitteres párnát vettem hozzá, kivágtam formára és egy fehér filc alapra rávarrtam. Nem volt egyszerű, mert az anyag amin a flitterek vannak, nagyon foszlik, a cérna folyton beleakadt a kis csillogós korongokba.

 

 

A tappancsait is ilyen dísszel gondoltam el, de nem lettek egyformák akárhogy próbálkoztam, ráadásul aránytalanul kicsi lett a lába valamiért. 

A szürke macihoz képest annyit változtattam, hogy ez már kisebb tűvel készült (2,5-3 mm). Jobb tartása lett, de még mindig pihepuha mackó :)