· 

Puha mackó

Igazán ölelgetnivaló mackó született nálam a napkban. 42 cm - 3 gombolyag puha bolyhos fonalat fogyasztott el majdnem teljesen (izgultam is, hogy kitartson) 

 

Az eredeti minta Samyelinin blogján található , magyarul Borga Facebookos csoportjában, egy online közös horgolás keretein belül lehet meghorgolni  :)

 

Nem kell megijedni: a fonal nem harap, csak egy kicsit hozzá kell szokni. El kell engednünk azt, hogy minden sorban minden szem passzoljon, és csukott szemmel is meg lehet horgolni - a szemeket úgysem látni :D

 

fonalak: 

szürke: 3x "Tedi" strickgarn Insa (85m/50g)

fehér: Rico teddy aran + Katia Montecarlo

Tippek a fonal horgolásához

Többféleképp lehet nekiállni, kinek melyik áll kézre/szemre, próbálgatni kell 

 

💫 Vakon - minden segítség nélkül, kb a szemekbe öltve, kb szaporítva , egy vagy két hurokba :) Így lesz a legpuhább de a legpontatlanabb, az szinte biztos :D

 

💫 Vékony, hasonló színű vezetőszállal összefogva. Dupla anyag, jobban kivehetőek a szemek, pontosabb a horgolás. Viszont jó vastag lesz, tömörebb, kevesebb puha szál kerül ki.

 

💫 Először sima fonallal meghorgolni a macit csak a belső hurkokba öltve, majd a szőrössel a külső hurkokba, akár kúszószemekkel horgolni. Dupla anyag, dupla munka, és kicsit csíkos lesz a végeredmény.

 

Nálam a legnehezebb rész a Magic ring készítése: a szálak miatt nem lehet megszorítani a csomót, akad és szakad. Erre azt találtam ki, hogy csak a MR-et csinálom sima vékony fonallal, nagy tűmérettel, utána kezdem el a szőrössel (magában, de hozzá is lehet fogni a kezdő fonalat).