· 

Megzabálna

mascheneulesue baby spieluhr

Mindig is akartam egy ilyen bálnát... csak eddig nem tudtam róla :D

 

Hirtelen felindulásból elkövetett horgolás volt egy éjjeli órában, ma reggel már csak össze kellett varrni.

Teljesen mást szerettem volna horgolni egy újságból (Häkeln magazin 8'18). A címlapon szereplő balettegérkét, mert egy hét múlva tánciskolába megy a "nagylányom" (4). Amikor megvettem az újságot fel sem tűnt ez az édes bálna. Hát itt volt ő, ránéztem, majd a félig használt Lana Grossa fonalamra és eldőlt a kérdés, ami már nem is volt kérdés: meghorgolom :)

boogid whale amigurumi
Häkeln Magazin

A magazint én itt vettem Németországban, de a bálna mintája külön is megvehető a tervezőtől: Mascheneulesue - Hugo Baby Spieluhr

 

Persze a zenedoboz kimaradt, most ő az enyém :)) Legközelebb kipróbálom ebből a fonaltípusból, más színnel, mert nagyon tetszik, abba talán kerül zenekütyü is. 

 

Szóval gyors kis zabálnivaló bálna született, a színei olyan jól jöttek ki, hogy szerintem tervezni se lehetett volna jobban :)

 

Fonal: Lana Grossa Cotone Print/Denim (257)

A hossza kb 14 cm lett
,,Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne." 

 

Jót nevettem ezen az idézeten, hát ezért horgolok csomózok varrok mindent össze, ami eszembe jut, hogy máshol ne kelljen :)