· 

Akim, a Husky

Nos a kedvenc orosz oldalam "Husky kutyusa", Robin a bullterrier tesója:  Akim. Persze lányos színekben, ami így utólag annyira mégsem tetszik. A huskynak jól áll a szürke, fekete, kék, a többi színnel már valahogy nem az igazi  :)

A tervezője Anna Lavrentyeva (remélem jól írom, mert a bullterriernél más név volt :/ ) imádom a munkáját . Eredeti minta itt. 

 

Aránylag gyorsan meghorgolható kutya, csak a kezeivel kell szenvedni :D pár részletet hozok, én hogyan horgoltam. (Általában sötét van amikor horgolni jut időm, sötét képek lettek, de azthiszem a lényeg látszik )


Lábak összehorgolása => a test folytatása

Amikor kész a két láb, az utolsó sorban +- 3 Rp van írva, itt látszik, hogy miért. Mivel a lábaknak van "lábfeje" azoknak előre kell néznie, korrigálni kell az összekapcsolásnál. Egyik lábnál 3 Rp-vel többet kell horgolni, a másiknál 3 Rp-vel kevesebbet. A narancs fonalak jelzik a kezdő szemeket, ahhoz lehet viszonyítani :) Majd 2 láncszemmel összekapcsolható a két láb.

Pár sor után a hátulja és az eleje.
Pár sor után a hátulja és az eleje.

Színváltás

Ha nagyon oda akarok figyelni, akkor a bonyolultabb színváltást használom, ami szinte nem látszik. Itt viszont a lustábbik verziót alkalmaztam: video 

TIPP: "V minta" színváltással

A pulcsi fehér "pöttyözését" kicsit másképp csináltam, mint az eredeti. "1Rp kék, 1Rp fehér" helyett én nem egész szemeket váltogattam, a fehér szállal csak az első hurkot horgoltam, azon ismét az alap színt húztam át. Fontos hogy az első hurkot alulról csavarom a tűre. Így horgolva minden második szemet, kis V mintát kapok.

A fejnél is fontos a színváltásoknál figyelni, hogy alulról legyen csavarva a fonal (búzaszem horgolás).


Kezek

A kezei vékonyak és hosszúak... gyilkos tervezés :D Nekem még könnyű is volt, mert 3,5-es fonallal dolgoztam, de a minta kb 1,5-essel dolgozik o.O

TIPP: "Tűvezető"

A titok egy segédeszköz, avagy mire jó a "csupasz" alumínium horgolótű.... Tűvezetőnek tökéletes, az ilyen vékonyka darabokat csak így horgolom. Belenyomom a közepébe, az elején át is szúrom, és sokkal könnyebb dolgom van. Nem horgolok át a túloldalra, könnyen lehet fogni, és forgatni a munkadarabot.


Fej

Tapestry horgolással készül a husky pofa rajzolata. Szorosan kell fogni a fonalakat, a színváltásoknál sokat kell igazítani, de megéri. A mintázat széleinél szintén búzaszemekkel horgolom a színváltást, így szebb.

 

A fej nálam azért is más mert elfogyott a színem, a füleit viszont csak vékonyabb fonalból tudtam megoldani.

TIPP: a fülek arányos nagyítása.

Minta szerint:

1 :4 MR [4]

2 :szap, 3 Rp [5]

3 :szap, 4 Rp [6]

 

4 :(szap, 1 Rp) x 3 [9] ...

5:  ..... stb

Egyszerűen a kezdő kört 6-os magic ringgel kezdtem, minden sort ehhez igazítottam: 

 

1 :6 MR [6]

2 :szap, 5 Rp [7]

3 :szap, 6 Rp [8]

 

4 :(szap, 1 Rp) x 4 [12]

.....


Összevarrás

Összevarrás előtti pózolás :)
Összevarrás előtti pózolás :)

 

TIPP: az összevarráshoz

Csukd be a szemed és ess neki , bocsi tényleg nincs jó tippem erre, utálom, időigényes. A legbosszantóbb, mert az utolsó fázis, amiben agyon lehet csapni a figurát. Hiába a gombostű, elcsúszik, félresikerül, lehet bontani az atombiztos csomózást.

Szóval ez van, túl kell esni rajta és reméljük a legjobbakat, pl. hogy nem fordítva varrod fel a fejet (majdnem sikerült ).


A fordítása megtalálható a "Horgolás - amigurumi figurák mintagyűjtői" Facebook csoportban!