· 

Cin-Cin a kisegér

Mirr-murr egér mouse amigurumi maus
CinCin

Egy igen fontos szereplője (számunkra) Csukás István híres meséjének, a Mirr-Murr-nak. Lányom nagyon szereti, és egyszer csak a kezembe akadt ez a mályva-rózsaszín fonal.... Igyekeztem minél élethűbben meghorgolni. 

Valahol itt tartottam a tervezésben, talán egy-két sort horgoltam még, amikor a lányom meglátta és boldogan kiáltott: Cin-Cin! Innen már nem volt megállás, bár egy-két részlet fejtörést okozott, de így sokat tanultam belőle.

 

Az első figurám, amit drótoztam (sajnos mint később kiderült elég rossz dróttal) és ezzel kapcsolatban is leírom a tapasztalataimat.

Részletek

Számomra 3 fontos részt emelnék ki ebből a kisegérből :)

Fejforma

egér fej mouse head amigurumi

Azt gondoltam nehezebb lesz.., nagyon szép formás egerentyű született. Egy másik kedvelt mesefigurához is használni fogom, apró módosításokkal, remélem sikerül :)


Itt letölthető Cin-cin fejének a leírása.

Drótozás

drót váz amigurumi draht

A mumus.. a képen még a rossz drót (bevonatos alumínium drót - 0,7mm) egy napot sem bírt ki, sajnos eltört.. Pedig óvatosan bánt vele a lányom, sajnos nem erre találták ki. Nagyobb gondom lett vele, hogyan cseréljem ki... Kapott vastagabb villanyszerelői drótot, igaz nehezebb hajlítani, de nem törik 

 

Végtagok

cincin mirrmurr amigurumi

A vékony drótot nem akartam körbehorgolni.. talán 6 szem elég lett volna, belegondoltam ehhez nincs türelmem! :) Egy gyorsabb megoldást választottam, hosszában horgoltam 3-4 sort, és egyszerűen összevarrtam a drót körül. A kézfej, és a lábfej kicsit macerásabb volt, de mindenképp szerettem volna látható - kicsit tömzsi ujjakat is horgolni neki.


Teljes leírás:

A teljes leírás a Ravelry boltomból tölthető le:

 

boog ID - amigurumi